Franz Josef 3/4-5/4

Så tanken var att här åka med helikopter upp till glaciären och sen gå runt på den ca 3 timmar och se blå ıs, och massa annat och så. Hade bokat det och allt. MEN det var dåligt väder hela dagen, alltså den 4:e, så det blev inget. Var väldigt besviken men å andra sidan sparade vi alla 300 dollar var så det var ju positivt. Så istället för att följa vår första dagsplan fick det bli en plan B som var en timmas promenad till ett ställe där man kunde se glaciären på håll, inte lika häftigt men alltid något iallafall. Sen gick vi till hot water pools som fanns där och badade i några timmar. Så det var ändå helt okej! 
 
Vandrarhemmet vi bodde på hade en väldigt bra restaurang och bar men tyvärr va rummen inte helt suveräna, älldeels för små och sådär fräscha så spenderade inte så mycket tid där, vilket ändå inte är meningen antar jag så det var väl bra. 
 
På söndagen så blev det här vintertid vilket innebar en extra timme sovmorgon, och vi hade redan en ganska sen starttid så det var trevligt att sova ut lite! Så klart var det helt klart väder och strålande sol -.- så hade vi kommit en dag senare hade vi kunnat åka upp på glaciären så det var himla surt. Men men, antar att man inte kan göra allt och det finns ju glaciärer i typ Österrike som jag kanske kan åka till!
Första synen av glaciären, under/bakom molnen där borta, man kan fatta att det inte går att flyga med en helikopter där.
 
 
Vägen mot glaciären.
Fick se lite blå is iallafall.
Och så här såg det ut dagen efter..... Detta är från samma ställe som den första bilden är tagen. Vi hade tyvärr inte tid att gå hela vägen, kom bara hit men ja, lätt surt att vara en dag för tidig... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0