Middag

Idag lagade Eri en traditionell japansk middag till oss, nej det var inte sushi. Det var ris med nåt i och nåt annat som gjorde det lite rosa och det gula ovan på riset är ett ägg som hon har stekt som en pannkaka och sedan stimlat. Sedan var det en typ kött-potatis-morötter-diverse annat blandning till. Det var i alla fall gott. Roligt att testa på riktig japank mat och inte bara sådan vi tror är japansk mat. På tal om det vad borde jag laga om de vill ha typisk svensk mat? Köttbullar med brunsås och lingonsylt (finns det här, tveksamt), någon som vill skicak hit en burk sill? Finns det något annat som är svenskt, jag vet inte ens. 
 
 
Otroligt ofin uppläggning jag vet men svårt att göra det fint på tallriken också, Eri hade iallafall gjort det fint i skålarna!

Fredag

Igår var ännu en rolig dag! Jag hade två lektioner i skolna, dessa lektioner spenderades mest med att äta godis och croissanter (stavning?), en tävling och avslutades med karaoke. Så en rolig dag faktiskt. Efter skolan så hade EF anordnat grillning nere på den närmsta stranden Mission Bay så jag och flera andra åkte dit. Jag spenderade större delen av tiden i havet då det var lite molnigt och i princip lika varmt i vattnet som på stranden men när man väl var i var det ju kallt att gå upp igen eftersom det blåste. Tyvärr glömde jag helt bort att ta några bilder (förmodligen pga tidigare nämnda badande) men jag hade det jättebra! 
 
Efter det, ungefär vid klockan 19 åkte vi tillbaka till stan. Jag och två andra utav mina kompisar som inte går i min klass hade bestämt oss för att gå på utebio som de har varje fredag. Det var supermysigt, dock fick amn lite lätt ont i rumpan och ryggen av att sitta på marken på endast en handduk i ca två timmar. Nästa gång får man va lite mer ruttad och ta med solstolar eller sackosäckar som vissa andra hade. Filmen somvisades var point break. 
 
Köpte gosdis innan också men det var på extrapris och det är Nyzeeländskt godis så det är okej
För att ha kommit dit så pass sent ( vi var där 20.30 ungefär) så fick vi väldigt bra platser, såg väldigt bättre än det ser ut på bilden!
 
 
 
 

Harbour cruise

Igår var jag och några kompisar från klassen och såg solnedgången från en båt. Vi åkte runt hamnen i ca två timmar, fick lite mat, drack ett glas vin och njöt av livet. 
Precis i början av turen, det är inte så mörkt egentligen bara det att jag fotar rakt mot solen
 
Ja jag såg att de två föregående bilderna var snea, ja jag stör mig på det, nej vill inte prata om det.
 
 
 
 

Takapuna beach

Igår spenderades hela dagen på stranden med Hanna och Stina. Underbar dag, underbar strand, underbart sällskap. Stranden var sådan att det var gräs i sluttning fram till en väldigt smal sandstrand och sedan började havet. Vi låg alltså väldigt bekvämt på gräset med Håkan och Maggio i högtalaren och njöt av livet. Havet här var också varmare än sist så det var skönt att bada denna gången, hit kommer jag definitivt åka tillbaka.
 
Vi stannade där till ca 17.30 (hade inte riktigt koll på tiden innan dess) då vi började bli hungriga eftersom vi bara ätit en avokado, som smakade himmelskt. Vi hittade en lite pizzeria där vi beställde varsin pepperonislice. Sen tillbaka in till stan och började leta efter en restaurang att äta middag på senare. Vi var vid det laget väldigt trötta, mer eller mindre solbrända och orkade inte med något avancerat så det blev ett publiknande ställe som serverade fish and chips billigt. Det var supergott! 
 
Sedan fick vi hålla oss vakna till 21.30 då det var fyrverkerier för att fira Aucklands födelsedag, de var väldigt häftiga faktiskt så värda att se. Sen blev det hem att sova för oss alla tre. Idag så åker Hanna och Stina vidare och första stoppet skulle vara Coromandel om jag fattade det rätt. Hoppas att deras resa blir till och med bättre än de tänkt sig och att de får se och uppleva massa nya saker även om det är tråkigt för mig att de redan åker iväg när de precis kom hit!
 
 
Heh vi var så hungriga så var tvungna att ta en tugga innan jag hann fota.
 
 
 
 

En bra dag

Idag var en bra dag, första dagen på en lång helg. Gick upp sent, gjorde amerikanska pannkakor till mig och Eri för vi var de enda som fortfarande var hemma. De blev jättegoda om jag får säga det själv. Sedan var jag hemma några timmar innan jag åkte in till stan för att välkomna Hanna och Stina till Auckland. Tyvärr så var det enda vi bestämt att vi skulle ses när de kom, inte ens vart. Bra planering liksom. Men jag resonerade att om deras flyg kom fram 13 behöver de ca en timma på flygplatsen och sen en timma för att komma in till stan och då är det ganska generösa marginaler så var inne i stan vid 15 och började försöka få tag på dem. 
 
Men det var lugnt jag gick runt och njöt av Auckland. Det är nämligen så att staden fyller 175 år och det är firanden hela helgen så det var massor av folk, de hade massa matstånd och till och medkaruseller och grejer. Så det var roligt att gå runt och titta. Sen fick jag tillslut tag på Stina vid typ 16.20 och då hade de precis kommit till hotellet. Så promenerade dit och fick äntligen se dem. Det var jättekul men könns så konstigt när vi liksom är på andra sidan jorden!! Jag upptäckte även att jag verkligen vant mig vid att prata engelska hela tiden heheh, fick tänka en extra gång för att prata svenska när det var jag som startade konversationen. 
 
Efter att de hade fräschat upp sig efter den brutalt långa flygresan gick vi runt i stan i typ en timma, vi fick också bli filmade för en eventuell reklam för en ny app, vi skulle bara reagera på den men vi reagerade nog ganska dåligt hahah fattade ingenting. Sedan åkte de med hem till mig och åt middag så det va supertrevligt. Planerna för imån är stranden. 
 

International day

Idag hade vi "international day" i skolan. Varje klass hade var sitt utav de länderna som är högst representerade på EF. Dvs de 14 länderna som flest elever kommer ifrån. Jag var från japan för dagen. Hade en knut i håret med pinnar, rött läppstift och vita kläder, precis som alla andra tjejer i min klass. Killarna hade bara vita kläder. Alla hade också via huvudband med sitt namn på japanska på huvudet. Vi bjöd på misosoppa, "äta med pinnar"-lektion och namnlappar till alla, som de japanska eleverna i vår klass skrev på japanska. Vi kom delad tvåa, det var en tävling också nämligen glömde jag nämna.

De andra klasserna hade också olika sorters mat och musik mm. Det var iallafall väldigt roligt. Sen på lektionerna efteråt kollade vi på film och åt "happy dollar"-godis. Vi såg " the 11th hour" som handlar om miljön och klimatändringarna och allt det där men den var faktiskt väldigt bra!

Igår lärde jag mig även skriva mitt namn på japanska, kinesiska och koreanska. Så svårt!! Visste ni att Japan har tre olika alfabet som de typ växlar mellan, verkade superkomplicerat iallafall när Eri försökte förklara det för mig.
 
Eri och jag, hennes klass hade Korea.
Någon spansk sång som spelas
Eris klass satte såklart på Gangnam style.
Svenska, japanska, koreanska, kinesiska. Jag som skrivit alla. Dock med en fusklapp hehe.
 
 
 
 

Debatt

De gillar tydligen debatter här borta också. Känns som att det var iallafall halva svenskakurserna i gymnasiet så inte så mycket nytt. Dock så är det så klart svårare på engelska. Vi hade en debatt förra veckan och imorgon ska vi ha en till, dock var det för olika klasser. Ämnena vi fick välja mellan för debatten imorgon var abort, dödshjälp, dödstraff och marijuana, alltså om det ska bli lagligt. Seriöst. Kunde han ha valt mer uttjatade debattämnen? Svar NEJ. Så tråkigt, visst det är superenkelt att hitta argument men man behöver inte tänka själv överhuvudtaget och det är bara så tråkigt. Allvarligt talat. Blööööö. Min grupp valde dödstraff och jag hamnade i mot-gruppen så det blir iallafall lätt att argumentera.

Förutom det så är dock mina kurser väldigt roliga och jag känner att jag lär mig på min General English-kurs så det känns ändå bra!

Shoppingtur

Idag åkte jag och Eri, en av mina huskompisar, in till ett shoppingcenter som ligger bara två tågstationer bort, ca 5 minuter med bil. Det var förvånansvärt likt ett svenskt shoppingcenter dock men det var mysigt. Köpte ett par flip-flopskor för bara 4 dollar (ca 25 kr) för det är typ såna jag använder här för har skoskav från alla andra skor. Sen gick vi in i en bokaffär och jag va frestad att typ läsa alla böcker jag kände igen, dvs såndana jag redan läst. Men jag höll mig från att köpa något den här gången. 
 
Sen gick vi in i en mataffär för att se hur den ser ut, Eri blev överlycklig när hon hittade massor av hennes favoritmärken från Japan så hon lär väl åka tillbaka för att köpa mat. Där förstörde jag också hela grejen med att handla billigt för köpte en läsk som kostade lika mycket som skorna. Dock till mitt försvar så var det en Nyzeeländsk läsk som jag blivit tipsad om att smaka. Den var tyvärr jättesöt, smakade som citronhonung ungefär. Hade gärna haft den lite fräschare när det ändå är citronsmak men men nu har jag provat den! 
 
Jag fick även en ny hårdare madrass till sängen igår för den andra var väldigt mjuk så man kände plankorna genom den. Den nya var dock lite väl hård, halde ont i ryggen när jag vaknade. Så nu har jag båda madrasserna, den hårdare under och den mjuka över. Kommer sova som en prinsessa. 
 
 
 
För er som undrar hur jag packar... Det är en annan anledning till att jag inte kan shoppa, förutom att jag inte vill slösa pengar alltså, jag kommer inte få plats med det i resväskan när jag ska hem för fick sitta på den för att stänga när jag skulle hit så japp..
 

Helt osammanhängande blogginlägg

Idag regnade det för första gången sen jag kom hit. Alltså mycket regn. Men jag var inne i stan och kollade runt, lite egen sight-seeing osv. Det var iallafall trevligt. Annars har jag tagit det lugnt villket är skönt. Tur att jag inte åkte till stranden iallafall, vilket jag hade planerat först. 
 
Okej några konstiga saker de gör här borta på andra sidan jorden. 
 
1. Korsningsövergångsställerna. Det blir grönt för gång trafikanterna åt alla håll samtidigt. Dvs man kan korsa diagonalt. Det är konstigt. Den räknar också ner från när det är 30 sekunder till det blir röd gubbe igen.
 
2. De utalar e som i. Som siven, istället för seven. Kort i inte långt. Låter jätteskumt.
 
3. De säger också "cheers" och "eh" hela tiden. "Cheers" istället för hej då eller tack eller ja lite vad som och "eh" är typ som "eller" i varje fråga som ställs: "so you had a good time, eh?". 
 
4. De kallar sig själva för "kiwis" inget rasistiskt, inget konstigt men allt med Nya Zeeland är "kiwi". Förutom Maori då. 
 
Sen har det så klart massor av slang jag aldrig hört förut. Man är ju ganska van vid brittiska slangord, väldigt van vid amerikanska men jag har nog aldrig riktigt hört nyzeeländare prata bara vanligt innan. 
 
Men faktiskt så förutom smågrejer uppenbarligen, och hela maori-kulturen så är Nya Zeeland in så annnorlunda från Sverige, nästan förvånad över hur likt det är. Eller ja, här iallafall, och eftersom en tredjedel av befolkningen bor här så kanske det inte är riktigt så här på andra ställen, får resa runt och upptäcka alla andra städer också! Den här helgen har jag börjat på en lista av allt jag vill se och göra medan jag är här. Tycker alltid det är lättar att göra saker när jag kan pricka av dem sen. 

Nytt schema

Den här veckan har jag fått ett helt nytt schema och som jag förstår det så är det så här mitt schema kommer fortsätta att vara. Synd för det jag hade förra veckan va bättre... Nu börjar jag 13.40 på mån och 11.40 på tis och slutar 18 båda dagarna. På ons och tors börjar jag 8.40 och går till 15 respektive 13 och på fre börjar jag 11.40 och slutar 15. Helt okej ändå men det var bättre förra veckan.... Men men. Den nya läraren är iallafall jättebra! Känns som att jag kommer kunna lära mig något med henne för hon är väldigt noggrann och rättar och liksom finslipar verkligen vilket är bra.

Jag har varit mer med mina huskompisar (om man kan säga så) och det är faktiskt väldigt kul att vara med så det är ju roligt. Vi fick ju en till huskompis i söndags, hon är från Sydkorea och verkar också trevlig men hennes engelska är inte så bra så det är svårt att prata med henne.

Annars så har jag idag ansökt om ett IRD-nummer som gör att jag inte behöver betala lika mycket skatt tror jag, eftersom jag inte bor här och bara kommer va här en kort tid, så att jag kan jobba! Kommer behöva det. Får verkligen prova på att leva studentliv här. Köpte idag 5-pack med nudlar för 4 dollar (= ca 24 kr) som alltså ger lunch för en hel vecka!! Waaaay. Man vet att man är student när man köper nudlar till lunch. Måste verkligen skaffa ett jobb. Det känns så konstigt att hela tiden tänka på vad jag kan/inte kan köpa. Det är dock bra för hälsan för jag kan inte köpa godis då man kan få en OK lunch för samma pris, kan inte rättfärdiga det ens i mitt huvud. Så blir mest nyttiga eller halvnyttiga iallafall grejer som jag köper! Plus att jag inte äter lika mycket för har helt enkelt inte råd. Men ingen fara jag håller inte på att svälta eller nåt men vill någon skicka lite godis så feel free to do so!!
 

Waiheke Island

Igår kände jag mig lite sjuk, bara förkyld håller inte på att dö, så jag bestämde mig för att ta det lugnt och bara stanna hemma. På kvällen blev vi sen allihopa inbjudna till Ians kompis som också heter Ian och har studenter hos sig. Det blev grillat och det var väldigt trevligt. Ian drack några drinkar till maten så sen fick jag köra hem också, det var kul och alla överlevde så det gick ändå bra! Största problemet var att jag satte på vindrutetorkarna varje gång jag ville blinka... Men förutom det gick det ändå att köra med ratten på fel sida och på fel sida av vägen. 
 
Studenterna som bodde hemma hos den andra Ian bjöd med oss till Waiheke Island så jag och Eri åkte iväg i morse för att se ön! Även för att sola och bada men det blev ytterst lite av den varan faktiskt. När vi kom till ön bestämde vi oss för att dela upp oss för de andra hade varit där innan och jag och Eri ville åka på en tour. Sagt och gjort satt vi segan och höll på att dö på enn alldeles för varm buss. Tycker det är ytterst tråkigt att de har fönster på guide-bussarna, hade velat ha det öppet. Både för att få lite luft och för att kuna ta bättre bilder men annars så guiden bra och han släppte av oss på några ställen så att vi kunde ta bilder.
 
Sist släppte han oss i själva byn och därifrån gick vi till en strand och åt vår picknick som Ian hade fixat till oss och jag badade också. Det var inte mysigt allt, typ kallare än i Sverige, stor besvikelse. Sen avslutade vi det hela med en Iced Mocha medan vi fick vänta en halvtimma på bussen då tabellen var högst otydlig.
 
 

Skolan

Nu har jag gått en hel vecka i skolan, det är också en hel vecka sedan jag åkte från Sverige lite drygt med tidsskillnaden men ändå! Det känns som att jag varit här mycket längre, både för att flygresan kändes väl i sig som typ en vecka och sen sedan jag kom hit har det hänt så mycket! Dock så är jag helt okej med hemlängltan, dvs den är inte så farlig. Ibland får jag rejäla vågor av hemlängtan och jag vill bara åka hem men det går över på några minuter. Jag har alltid favoriserat försvarsmekanismen förnekelse så jag antar att det är så jag gör även nu, jag förnekar att det är jääääättelång tid tills jag får åka hem igen osv vilket innebär att då jag får som mest hemlängtan är när jag verkligen tänker på att allas liv där hemma fortsätter och har egna händelser som jag missar, alla andras liv står inte på paus tills jag kommer tillbaka, vilket jag så klart är fullt medveten om då jorden inte kretsar runt mig men jag låter bli att tänka på det omedvetet tror jag så ibland kommer det bara en hämlängtansvåg och jag vill hem. Sen händer oftast nåt annat här som får mig att ändå trivas ganska bra. På ett sätt är det ändå en tröst, iallafall för ett kontroll freak som jag, att veta att jag kommer komma hem, detta är bara tillfälligt och för att jag ska ha en upplevelse så jag får se till att sysselsätta mig så mycket jag kan och göra det allra bästa av det här! Men jo ibland så är det inte roligt. Av de jag pratat med i skolan är det dock väldigt olika, vissa har inga problem med det alls och skulle vilja stanna ännu längre medan andra mår jättedåligt och bara vill hem nästan hela tiden. Jag är någonstans mitt i mellan iallafall. 
 
Okej jag hade tänkt skriva om hur det är i skolan.... det gick ju bra när jag börjar med megalångt inlägg om hemlängtan men jaja det blir ett långt inlägg idag med. Tyvärr har jetlag mm gjort att jag haft migrän när jag kommit hem från skolan de tre senaste dagarna, ja jag tar tabletter men de verkar väldigt segt när jag inte får vara i tyst mörkt rum ( vilket inte är en beskrivning som stämmer in på skolan). Därav inget bloggande. Men skolan. Skolan är faktiskt rolig. Första dagen var inte så kul för jag kom in i en klass där nästan alla hade gått med varandra innan, tre va till och med rumskompisar och det ät totalt kanske 12 personer i klassen. Då är det väldigt svårt, tycker iallafall jag, att komma in i gruppen. Men andra tredje och idag fjärde dagen kändes det definitivt bättre, jag pratade mer med dem. Har inte hittat en speciell eller flera speciella men jag kan iallafall sätta mig bredvid någon liksom. Annars har jag blivit bra kompis med några andra tjejer som inte går i samma klass som mig så det är ju också kul men segt då vi inte kan ses så mycket i och med att vi inte har samma lektioner.
 
Jag har lärt mig lite också faktiskt så det är ju trevligt. Eftersom jag betalar massor av pengar för att lära mig engelska så kan man ju hoppas att jag kommer hem och är bättre på det än när jag kom hit! Jag har ett väldigt bra schema också tycker jag! Dock så ska vi tydligen byta inom några veckor vilket är supersegt för så som det är nu är näst intill perfekt... Så hoppas att de ändrar sig och att vi kan få behålla detta.
 
Skolan ligger väldigt nära stationen, tar väl ca 5-10 minuter att gå beroende på hur fort du går så det är väldigt skönt. Detsamma gäller när jag går från huset till stationen och då har jag faktioskt inte så mycket emot att det tar ca 40 min in till skolan. Särskilt inte med tanke på att det tidigaste vi börjar är 8.40 och då går bussen vi måste ta (och senare tåget) 7.40 vilket är samma tid jag brukade ta bussen hemma när jag skulle tidigt till skolan så det blir rätt i tankarna med att gå upp 6.30 och sen gå hemifrån 7.30. 
En del av vägen till skolan 
 
Och här är själva skolan, få ta en annan bild rakt framifrån nån annan gån men hade lite bråttom när jag tog den och sen glömde jag det efteråt... Men 56 Fort street ligger den på och är som jag tror jag nämnde tidigare, nyinflyttad så allt är väldigt fint.

Mitt nuvarande hem

Många undrar hur det ser ut där jag bor så frågade idag om det var okej att jag tog lite bilder och la ut och det var helt okej så här kommer det! 
Så här ser det ur när man kommer mot huset dvs ytterdörren, framför är en veranda med tak och väggar på tresidor men en sida är glas(plast?)vägg
 
Här är verandan från sidan så ytterdörren är nu till höger, bordet är där vi sitter och äter.
 
Köket
 
Köket igen från en annan vinkel
 
Vardagsrummet, stor tv till vänster som knappt syns, mycket bekväma möbler! dörrar ut till en liten altan och gräsmatta som man kan sola på (ja jag är medveten om att jag låter som en mäklarsida...) 
 
Så här ser det ut och ni får gärna ignorera min spegelbild då jag inte orkade gå och leta upp nyckeln och fick fota genom glasdörren.
 
Och här är mitt rum! Jag sover vid fönstret. 
 
Jag här en egen spegel-byrå-grej som jag kan sminka mig vid, perfekt!
 
Och gott om plats i hänggarderob och sen en låda var. Jag fick plats med alla mina grejer.
 
Annars funkar allt väldigt bra här. Mina rumskompisar har pratat lite mer och mer nu hela tiden, förmodligen jag också, och de är jättetrevliga verkligen och roliga att prata med faktiskt! Ian, som är min värdperson (värdpappa? inte riktigt säker på vad man ska säga) är också väldigt snäll, han vill att vi ska trivas och det märks. Han är också väldigt bra på att laga mat och det märks, vi har fått coq au vin (stavning??) med nån typ av rotmos och dagen efter fick vi lasagne och idag fick vi en bacon-och-ägg-paj som faktsitk också var god även om jag föredrar de två tidigare som var fantastiska! Inga bilder på maten tyvärr men kan jobba på det!
 

Första intryck

 Såå igår kom jag äntligen fram till Auckland efter en låååååååååååång flygresa. Jag började skriva ett inlägg om hela flygningen men det hade bara blivit massa klagomål så vi skippar det, skulle någon vara intresserad kan ni ju ringa på skype så får jag ta ut mina frustrationer. Från flygplatsen åkte vi taxi (vi var tre tjer som skulle till olika ställen) och för en gångs skull satt jag inte och läste i bilen utan jag satt och kollade ut genom fönstret. Så mitt första första intryck ( jag skrev 'första' två gånger med flit, sedan kommer itt andra första intryck och mitt tredje osv...) är av Auckland som stad. Intrycket jag fick är att det är en väldigt ren och stilren stad, vet inte om man säger så men det var inte massa reklam överallt, byggnaderna matchade varandra och det var inte massa halvfärdiga byggnader och annat som gjorde att jag fick den känslan. Det är också träd överallt och eftersom det är sommar här så är allting grönt och det ser också väldigt trevligt ut!
 
Sedan kom vi till min värdperson, jag vet inte om jag har skrivit det på bloggen (men jag tror jag har sagt till alla som läser den så det spelar nog ingen roll) men det är bara en ensamstående man som jag bor hos så jag har varit lite smått tveksam till detta arrangemanget. Men nu när jag har träffat honom känns det väldigt bra, han är väldigt trevlig och lagat god mat! Dock så fick vi självklart en sallad med stjälkselleri igår....... kanske borde säga att jag är allergisk mot det också (skrev i ett mail att jag är allergisk mot koriander heheheh). Men annars var det gott. Rummet jag bor i är också fint, fanns plats till alla mina och min rumskompis grejer vilket inte säger så lite för hon hade med sig lika mycket som jag. Hon heter Eva, eller egentligen heter hon Chi Ying (stumt Y men hon har det engelska namnet Eva för att förenkla för oss) och är från Taiwan. Hon är verkar väldigt snäll, lite tysk kanske men det kan jag tycka är väldigt trevligt när man är hemma men det blir svårare att bli riktigt bra kompisar (keep in mind att detta endast är första intryck, jag kan ha helt fel). Hon och den andra tjejen som bor här verkar dock komma bra överens. Min andra huskompis kan vi ju kalla henne heter Eri men hon är från Japan så hon uttalar det Eli, oklart vad hon föredrar att man ska säga "det spelar ingen roll, det som är enklast"??. Har ungefär samma uppfattning om henne, lite tyst men verkar väldigt snäll.
 
Idag gick vi upp klockan 6 och gjorde oss iordning för vår fösta dag på EF-skolan. Vi gick lite fel här och där men det är väl klart att man inte hittar första dagen i en helt ny stad när man aldrig varit på platsen innan? De är relativt byinflyttade i den byggnaden som skolan nu är i så allting kändes väldigt fräscht och modernt. All personal verkar väldigt trevlig, utåtriktad och hjälpsam så det känns bra. De flesta eleverna verkar också väldigt trevliga, ingen verkar otrevlig det var bara det att jag inte hann prata med alla, jag pratade mest med en fransk och en tysk tjej som återigen också de verkade väldigt trevliga men de var lite mer pratsamma och utåtriktade vilket jag kan tycka är roligt (då jag själv kanske inte är det behöver det vara någon annan som kan babbla). Idag hade jag bara introduktion, mitt sista placement test (tal) och sedan fick vi en liten city tour, yttrest liten, de visade oss bara de ställena som vi kan ha nytta av som var närmast skolan. Till sist åkte vi upp i sky tower. Vi hade gratis inträde så då fick man ju utnyttja det, tveksamt om jag hade betalt för det men när vi kom upp så var det faktiskt väldigt häftigt. Jag gick uppenbarligen inte hela vägen ut till glasfönstrena utan höll mig till en början typ två meter ifrån men kunde gå närmare och närmare ju längre jag var där uppe så kunde väl stå kanske en halvmeter ifrån fönstrena, på de ställena det inte var glasgolv framför, till slut. Fick panik på alla som lutade sig mot fönstena som alltså är snea, man kan det men jag fick svindel av att bara kolla på dem. Efter att vi kände oss nöjda med turen uppe i tornet gick vi tillbaka till skolan och fick våra scheman, jag hade tur och hade inga fler lektioner idag, mina rumskompisar hade inte samma tur utan hade lektioner fram till klockan 18 idag stackarna. En liten parantes på detta som kanske inte blir uppenbart för alla är att detta innebar alltså att jag och mitt lokalsinne fick hitta hem själva. Japp. Vi kan väl nöja oss med att jag kom hem iallafall. Åter igen för att ni ska slippa läsa lååångt klagomål.
 
Allt som allt så känns det väldigt bra! Jag hoppas att känslan håller i sig. Ber om ursäkt för att det blev ett så himla långt inlägg men skrev så förkortat jag kunde utan att utelämna något.
 
ps. hoppas ingen räknade hur många gånger jag anände ordet 'trevligt' och började störa sig på det
 
pps. hur många läste om det för att räkna?
Tack och lov att jag kunde ladda mobilen på planet annars hade jag dött av uttråkning!
 
Första glimten av landet jag spendera de kommande 6 månaderna i.
 
Bästa flygmaten ever, fick även glass till efterrätt, en chokladpralin och väldigt bra service så sista flyget var definitivt det bästa!
Sky tower
 
 
 
 
 

Avskedslunch


Min avskedslunch blev självklart carbonara! Känns helt overkligt att jag ska åka om bara några timmar! 

Dagens bedrift

Nu har jag, Linnea, Embla, Tilda, Anna, mamma och mormor suttit och pusslat detta evighetspussel på 1000 bitar sedan 14 i eftermiddags, (med paus för 3-rättersmiddag bestående av hummersoppa, strutsfilé med rödvinsås och potatistari och till efterrätt blev det semifreddo). Utan att kolla på hur det skulle se ut nät det var klart. Det var inte lätt ska jag säga, väldigt virrigt. Men nu kan vi gå och lägga oss och vara mycket nöjda.

Imorgon åker jag

 
 

Nyår a la Rodell

En före-bild på mig, eller ja jag har ju lagt på själva grundsminkningen, dvs ex. foundation, och plattat håret.
 
Så här såg jag senare ut under hela kvällen, minus den konstiga minen men det var för att visa ögonskuggan och ja jag har lösögonfransar på.
 
Även lösnaglar på, wow vilken gigantisk hand det blev där. 
 
Så här såg hela jag ut, klänningen var väldigt fin i ryggen också men lyckades inte få nån bra bild på det, de blev ÄNNU grumligare.
 
Nyårsdukning, servetter a la Johanna (egentligen kusten) och dekoration a la Anna ( AKA moster)
 
En närmare titt på Annas fantastiska kreation
 
Förrättsplock: Grön ärtsoppa (heter egentligen puré men det är soppa) , rödbetscarpaccio, zucciniplättar med gravadlax, focaccia, räkgucka a la ingela. Eller ja allt är a la Ingela men de flesta andra har iallafall utgångsrecept. 
 
Huvudrätt: Kalkonrullad med "brunsås"(fantastiskt god sådan), hasselbackspotatis, brysselkål (eller för skåningar som eventuellt läse: rosenkål), och så kallade hacon bacon bönor. Kan ej stava till det faktiska namnet så kör med vår barndomsvariant.

Mitt ansvar: efterrätten: Från vänster till höger ( det var även så det var tänkt att ätas) är det chokladtryffel med bitar av digestivekex och vit choklad med maräng ovanpå, passionsfruktsmousse, creme brylé, Chokladkolapaj, fläder-och-citronsorbet med champange. Den röda tråden i det hela är att allt passar till hallon och även om allt inte passar med varandra så passar det till det som kommer innan och efter, förutom kolan och sorbeten men man kan behöva nåt fräscht efter den mäktiga kolan.
 
Paketleken i väntan på tolvslaget
 
Våra raketer skickades upp i himlen ca 23.45 för att vi sedan allisammans skulle kunna räkna ner och skåla vid tolvslaget på balkongen
 
Vår utsikt från balkongen vid tolvslaget, svårt att få en riktigt bra bild men det var superfint!
 
Det var en underbar nyårsafton även i år. Vi firar alltid med samma personer hemma hos oss, eller ja vi har gjort det så länge jag minns iallafall och jag tycker det är jättemysigt, inte alls samma stress över att hitta den perfekta festen att gå på och sen pressen att det ska bli den bästa kvällen på hela året. Så jag är alltid väldigt nöjd med hur det nya året firas in. Men vem vet, nästa år är jag kanske i Australien. 
 
Ps. Jag ursäktar den värdelösa kvalitén på bilderna men använde mobilen så ja.... Det är ju bilder iallafall
RSS 2.0