Nyårslöften

Okej. Det känns som att det passar att skriva om detta så här dangen innan. Problemet är väl att jag inte har haft några nyårslöften de senaste typ 5-6 åren. Men ska vi försöka här då. 
 
1. Leva mer hälsosamt (för att det är ALLAS nyårslöfte så måste ju ha med det.) Ska försöka börja träna mer när jag är i NZ får se vad det blir men får bli något för är trött på att va så plöffsig. 
 
2. Utnyttja alla möjligheter till fullo, tacka ja till fler saker. Träna på att vara lite mer spontan och hitta på roliga saker så att jag verkligen kan uppskatta mitt sabbatsår. Kan ju även fortsätta med det efteråt också men speciellt i Nya Zeeland känner jag, vi tar en sak i taget. Jag vill inte att jag ska bli besviken på min upplevelse bara för att jag sitter hemma och läser istället för att träffa nya människor och prova nya saker.
 
3. Vara glad och utåtriktad. Vara snäll mot alla jag möter. Ge alla en chans. 
 
4. Vara duktig på att hålla kontakten med mina vänner och min familj, inte tappa kontakten bara för att vi inte går i samma skola eller bor i samma stad eller ens samma land eller ens samma världsdel längre. Ska lyckas med det! Vill inte tappa vänner bara för att vi alla är ute och far i denstora världen.
 
Det var väl det jag kom på för tillfället. 
 
 

Nedräkning

Jag flyger nu alltså om mindre än en vecka. Det känns helt overkligt. Idag skickade jag äntligen iväg ett mail till min värdperson. Han svarade direkt och verkar trevlig så det känns väldigt bra! I morgon ska jag göra slingor för att se fräsch ut när jag kommer fram ( eller ja så fräsch man nu kan se ut när man flugit mer än 24 timmar men jaja ). Jag hade även planerat att införskaffa mig min enorma resväska imorgon tillsammans med en ny necessär, kommer nog aldrig lära mig hur det stavas, och möjligtvis något mer om budgeten håller!

Ytterst nöjd och glad med alla min julklappar i år! möjligtvis mer om det i ett annat inlägg men här är rimmet som var på min present från Linnea, underbart!

Middag

Tog mig i kragen och gjorde en ordentlig middag också. Och det är inte ens pasta! Det blev stekt torsk med fullkornsris och hummerdoftande vittvinsås. 
 

Cupcakes

Jag älskar att baka. Tyvärr äter ju ingen i min familj nåt sött så får inte så många tillfällen att göra det. Men nu när jag då får vara själv här hemma kan ingen stoppa mig mowahahhah! Idag blev det vaniljcupcakes med mockasmörkräm ovanpå, förhoppningsvis mums! Får hitta nån som kan äta upp alla bara, har en känsla av att jag inte skulle må strålande om jag sätter i mig varenda en. 
 

Helt övergiven

Jahopp... Här är man ledig hela helgen för första gången på fyra veckor och är någon hemma och umgås med mig? Nej. Familjen spridde ut sig på varsitt ställe igår och jag va hemma själv och samma visa idag, alla är fortfarande utspridda men på andra ställen idag. Och jag är hemma. Kul. Nej men det kan väl vara trevligt, ska göra allt jag inte gjorde igår, dvs städa klart mitt rum (började faktiskt igår), ta den där lååånga duschen och sedan njuta av livet lite grann. Måste även komma på de sista julklapparna, har lätt panik för dem måste jag säga. Till sist ska jag även planera julgodis-makeriet som ska ta plats här på måndag tillsammans med våra kära vänner Olivia och Flora.
 

Slappdag

Det är så skönt att ha såna dagar när man bara inte gör någonting. Dock känns i princip hela dagen rätt onödig så här när den börjar dra sig mot sitt slut, MEN den är inte slut än , än finns det tid att göra något! Tror jag ska slänga in mina lakan i tvätten och städa mitt rum faktiskt, sedan kan jag ta en lååång dusch. Hm låter underbart. Sen kan jag ju titta på film, äta popcorn och måla naglarna, ser fram emot det. Nej nu ska jag sätta igång! Snart.
 
 
 
 

Mycket pengar

Alltså den här Nya Zeeland-resan, ja jag ser jättemycket fram emot det så klart. MEN igår fick jag min värd"familj" och det visar sig att denna resan inte kommer bli riktigt som jag tänkt mig. Måste tänka om väldigt mycket faktiskt. Det var också då det verkligen gick upp för mig hur mycket pengar jag faktiskt har lagt på detta. Om jag ska vara ärlig så är ju anledningen till att jag bokade detta att det kändes lite som att jag aldrig skulle få mitt körkort och därför aldrig kunna åka iväg som au pair men jag ville verkligen komma iväg och göra något, inte bara plugga direkt. Då kollade jag på alternativ och sedan var det ca 6000 kr rabatt om man bokade innan 1 augusti om jag inte mins fel, i vilket fall var det ca 4 dagar efter att jag ens börjat kolla igenom alternativen och så blev det som det blev!

Alltså jag vill ju fortfarande jättegärna åka och jag hoppas verkligen att det blir en minnesvärd och häftig resa men jag har alltid haft svårt för när saker inte blir som jag tänkt mig eller som det är planerat så känner att jag måste smälta detta ordentligt nu innan jag kan vara lika taggad som jag varit innan. Dessutom måste jag försöka komma över det faktum att jag som sagt "slösat" (så som det känns nu men förhoppningsvis inte känns efter resan!) massa pengar som jag kunde haft senare i mitt studentliv. Men få försöka hitta något jobb i NZ också och sedan komma hem och jobba i sommar och kanske vinna på triss så kommer det kännas bra igen!

Nej nu får jag tagga till mig! Hur många får egentligen chansen att åka till andra sidan jorden i flera månader??

Funderingar

Jag har alltid haft planen (eller med alltid så menar jag i något, några år) att jag ska ta 1-1,5 års paus från pluggandet och resa och jobba och sedan börja plugga något.

Men nu har jag lite andra funderingar.... Jag funderar på att nu åka till Nya Zeeland (eller ja det kommer jag göra, det är ingen fundering) och sedan åka hem i mitten av juni ungefär, jobba på hotellet så mycket jag bara får och efter det åka tillbaka till andra sidan jorden fast till Australien och där jobba som au pair i ca ett år. Det hade varit roligt tror jag. Då har jag verkligen utnyttjat mina pausår till max känner jag.

Så ja, så går funderingarna för tillfället.

Det är ändå lite kul att ingen av mina kompisar i klassen stannar kvar i Sverige, alla flyr fältet innan det är dags att plugga igen, kommer bli kul att träffa alla i sommar när alla har varit ute på äventyr ( oj va töntigt det lät, vill nästan ta tillbaka det)

Det närmar sig

 
 
Har idag kollat av hur jag flyger och hur mycket vikt jag får ha med mig mm. Känns bra att få koll på det och som det ser ut så kommer jag kunna få med mig allt jag behöver, måste bara skaffa den största möjliga resväskan som finns...

Fick min värdfamilj idag också, problemet var bara att som det ser ut så verkar det vara en ensamstående man... jag blev lätt förvånad måste jag säga och kände att njaaa vet inte om jag är helt bekväm med det ärligt talat, hade ändå tänkt mig mer som en faktiskt familj med något eller några barn och så. Men men jag mailade EF så får väl se vad som händer!

Kollade också upp hur man ska öra för att få internationellt körkort (nej nej inte alls sista minuten vad menar ni??) så ska försöka få ihop det så att det iallafall är lagligt att köra om jag nu vågar mig ut på fel sida av vägen med ratten på fel sida av bilen... seriöst varför tvingar inte världen dem att ändra?? Envetna länder...
 
 
 
 
 
RSS 2.0