Middag

Idag lagade Eri en traditionell japansk middag till oss, nej det var inte sushi. Det var ris med nåt i och nåt annat som gjorde det lite rosa och det gula ovan på riset är ett ägg som hon har stekt som en pannkaka och sedan stimlat. Sedan var det en typ kött-potatis-morötter-diverse annat blandning till. Det var i alla fall gott. Roligt att testa på riktig japank mat och inte bara sådan vi tror är japansk mat. På tal om det vad borde jag laga om de vill ha typisk svensk mat? Köttbullar med brunsås och lingonsylt (finns det här, tveksamt), någon som vill skicak hit en burk sill? Finns det något annat som är svenskt, jag vet inte ens. 
 
 
Otroligt ofin uppläggning jag vet men svårt att göra det fint på tallriken också, Eri hade iallafall gjort det fint i skålarna!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Fint det ser ut!Svensk mat..köttbullar med sås o potatis o lingon som du skrev o sill o gravad lax m dillstuvad potatis o pyttipanna med ägg o rödbetor, falukorv☺o stuvade makaroner, stek med sås o potatis o gelé, rotmos o oxbringa. ..

Svar: Ja hon gjorde det såå fint! Oj haha massor med förslag, ska fundera på vad som kan vara gott och lättlagat! :))
Johanna Rodell

2015-01-31 @ 10:40:14
Postat av: Mormor

Ser gott ut! Du kan kanske ersätta lingonen med tranbär,säkert finns,till köttbullarna. Lycka till! Kram

Svar: Ja det va väldigt gott! Hmm ja bra idé. Tack tack kram!
Johanna Rodell

2015-01-31 @ 13:23:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0