Coromandel dag 2

Andra dagen i Coromandel, dvs i söndags, satten vi klockan på 07.00 så att vi skulle kunna komma iväg vid 8 då det tog ca 40 minuter att åka till hot water beach och man måste vara där när det är lågvatten (Low tide) som var på sitt lägsta 10.22. Det gick inte riktigt som vi tänkt, vi kom iväg runt 8.30 men det var okej! Vi trodde att vi skulle behöva gå en lång promenad för att komma till där man ska gräva sin pool men det var precis vid parkeringen så det var ju bra och tidssparande. Så vi fick gå runt och leta efter efter perfekta stället att gräva på som inte var för varmt eller för kallt. Till slut hittade vi en bra plats, grävde en riktigt djup grop då värmen kom underifrån och det kom vågor med kallvatten då och då. Sen satte vi oss och bara njöt. Det var faktiskt väldigt häftigt. Jag gillade det men sen efteråt hade man sand överallt, alltså öööverallt resten av dagen. 
 
Vi åkte därifrån ca 2 timmar efter vi kommit för vi hade blivit tipsade om en annan strand vi behövde åka till, New Chumps beach. Så vi åkte dit. Först kom vi till en annan strand som också den var fin men de vi prata med sa att New chumps var ännu bättre, man behöve bara gå 30 min för att komma dit. Vi bestämde oss för att äta vår lunch, pastasallad, på den första stranden och sen fortsätta vår vandring. Det var helt klart värt det! Otroligt korkat att gå i flipflops men både vandringen och sen stranden var verkligen helt otroligt. Vi stannade där i några timmar. Jag tyckte det var lite läskigt att vada pga att det var ganska stora vågor. Vanligtvis tycker jag det är väldigt roligt men den här stranden hade ju ingen livvakt eller något sådant, den var helt naturlig så ingen som kollar och vet om det är farliga undervattensströmar mm. Plus att vi inte hade någon täckning med mobilen så hade något hänt hade det varit kört så vi höll oss väldigt nära stranden. Strömmarna puttade oss mest in mot stranden när de märktes för det höll på att gå mot högvatten helta tiden så var väl inte så farligt egentligen men tyckte det var bättre att ta det säkra före det osäkra heheh. 
 
Efter det åkte vi till coromandel-stan, snarare by eller något men det var mysigt, tog 2 minuter att köra igenom och ca 10 minuter att gå. Vi hade tänkt äta middag men tyckte det var för dyrt så i begav oss hemåt istället och kom fram vid 21 så jag var hemma runt 22 och jag bara åt och sen däckade för det blev ju inte mycket sömn denna helgen och desto mer sol och bad och med varm Nyzeeländsk sol. 
 
Allt som allt en väldigt bra helg!!
Hot Water Beach. Alla hade sin egen lilla pool, vissa ställen var så varma att man inte ens kunde gå där utan att bränna fötterna. På första bilden så är själva varmvatten källan ungefär så långt till vänster på stranden som man kan se.
Den första stranden vi kom till där vi åt vår lunch. Inget att klaga på måste jag säga det var superfint även här. 
Vägen till New Chumps, halva vägen såg ut så här och andra halvan var i "djungel", inga bilder från det dock för var för fokuserad på att kolla ett steg framåt hela tiden för att undvika att snubbla.
New Chumps, det var ännu vackrare än man kan se på bilderna. Verkligen häftigt och så värt promenaden!!
Vi samlade på oss fina snäckor hela vägen också vilket saktade ner oss men de var så fina så ville ha en bild på dem! 
 
Utsikten på vägen hem. Detta var från en utsiktisplats dock men alltså i princip hela vägen genom coromandel längs med kusten var bara helt fantastisk! Och det var ungefär halva vägen hem, sen var det väg men fortfarande vackert med massor av grönt längs med vägen. Älskar naturen i detta landet! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0